top of page

Метода DERMOSONICÒ е специално разработен за третиране на естетични проблеми и дефекти, особено тези които засягат   дермата и подкожната тъкан. Той е основан на комбинация на двете най мощни оръжия в борбата с целулита: Ултразвук /УЗ/ и Неинвазивна Субдермална Терапия /НИСТ/.

 

Ултразвук

 

Използва се в медицината и физиотерапията повече от 40 години, а в сферата на козметиката беше въведен преди 6 години.

Ултразвукът предизвиква серии от налягане и теглене, които представляват определен вид микромасаж и предават колебливи движения към вътреклетъчните и външни частици в кожата. Те са подложени на силно ускорение, след това колебанията спират, накрая ускорението започва отново в обратна посока.

 

Ефекти на УЗ:

 

  • Единствено УЗ ракъсва фиброзната тъкан,

  • Хиперемия /увевличава се кръвната циркулация/,

  • Увеличава пропускливостта на клетъчните мембрани,

  • Упражнява механичен микромасаж,

  • Има обезболяващо и релаксиращо въздействие върху мускулите,

  • Увеличава пропускливостта и еластичността на тъканите и улеснява                                                                                                                                                   

  • проникването на   лечебни съставки,

  • Произвежда трофично стимулиране, което спомага за регенерацията и                                    

  • лечението на язви и рани.

 

Неинвазивна Субдермална Терапия /НИСТ/:

 

Използва се още от древната източна медицина, а в наши дни е широко разпространена в медицината. Представлява контролирана вакуумна терапия – техника която използва всмукване на ниво хиподерма, за да упражни масаж с отрицателно налягане /вакуумна депресия/. Традиционния масаж изтласква тъканите напред и навътре към тялото, докато вакуумната терапия масажира отвътре навън.

 

Ефекти от НИСТ:

 

Когато се прилага по лимфните пътища произвежда истински лимфен дренаж, който е особено важен за успеха на антицелулитната терапия, в този случай се наблюдава изключителен диуретичен ефект. На повърхността способства за подобряване на кожната еластичност, възстановявайки нейната мекота и свежест. Има изключителен ексфолииращ ефект, отблокиращ мастните фоликули и пори, доставя на кожата истински комфорт повишавайки нейната еластичност и блясък. Всички тези характеристики правят този метод особено подходящ за стягане на кожата, особено след програма за отслабване. Подобрява и благоприятства тъканната активност омекотявайки хиперчувствителните зони типични за компактния, фиброзен целулит, който е болезнен при допир. Укрепва кръвоносните съдове. Стимулира циркулацията, като помага на кръвта и кислорода да навлязат масирано в клетките снабдени с целулитни и мастни тъкани като подобрява тяхната клетъчна трофика. Подобрява дренажа на токсините, складирани в засегнатите зони и участъци. По отношение на мускулите подобрява разтеглянето на фибрите и така води до релаксация и обезболяване. Вакуумът влияе положително на белези, предотвратява образуването на фибрози като стимулира клетъчната активност. По подобен начин спомага за снабдяването с кислород и регенерацията на белези от изгаряния, подобрявайки качеството на кожата.

 

Индикации за НИСТ:

 

Използва се в следопертивната профилактика с цел реабсорбиране на хематомите, изглажда тъканите след липосклуптура и липосукция,

Използва се в релаксиращи и анти - стрес програми,

Използва се в анти-целулитната терапия – отблокира тъканите, стимулира кръвната цируклация, стимулира метаболизма,

Използва се в случаите на общо затлъстяване – тонизира кожата и възстановява нейната еластичност,

Използва се за третиране на белези и стрии,

Използва се за обезболяване при ревматоидни артрити, мускулни крампи, миалгии и склеродермия,

Една процедура са равнява на 3 ръчни масажа.

 

 

Препоръчителна честота на приложение:

 

12 процедури разпределени по  2 – 3 пъти в седмицата.

 

Резултати от терапията:

 

средно снижение с 1 см. от обиколката за процедура, намалението на обиколката може да бъде дори 3,5 см на процедура, очаквано снижение за  пакет процедури до 6 см., диуретичен ефект 100 % от третиране, подобряване на кръвообращението още при първа процедура, подобрява вида на кожата значително, отстранява портокаловата кожа, подобрява оксигенацията на тъканте, разкъсва фиброзните влакна , втечнява желеобразния оток.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   Често Задавани Въпорси    

Anchor 1

Как работи Dermosonic ?

Дермосоник методът се състои от два етапа.

Първия етап включва ултразвукови вълни, които проникват под кожата и създават фиброзни разкъсвания, стимулират кръвообръщението и буквално втечняват мастните депа.

Втория етап се състои от специални вибриращи движения и вакуум, които се прилагат по продължение на съединителната тъкан, разсейват мастните депа и активират лимфния дренаж.

Много от клиентите забелязват видими резултати дори и след първата процедура. С всяка следваща процедура и с увеличаване на броя на приложенията се постига и желания резултат - загуба на сантиметри и подобряване формата на тялото.

 

Усеща ли се болка при използването на Dermosonic метода ?

Не. Всъщност много от нашите клиенти сравняват терапията с релаксиращ масаж.

 

Колко терапии са необходими за постигане на желания успех ?

При всички антицелулитни методи, в зависимост от случая, се препоръчват няколко приложения. Ние предлагаме с отстъпка  пакет от 12 процедури. Предлагаме безплатна консултация за определяне на типа целулит и за резултатите, които може да очаквате.

 

Методът Дермосоник лечение на целулита ли е ?

Не. Няма лекарство срещу целулита - нито Dermosonic, нито Endermologie, нито LPG, нито дори липосукцията, която не указва никакъв ефект върху подкожните мазнини, където всъщност се образува целулита. Dermosonic методът е най-ефективната манипулация, която сме открили за намаляване на произвеждането на целулит със силата на въздействие право върху целта-подкожните пластове мазнини. Mастните клетки са разбити, разрушават се подкожните ръбове, стените на кръвоносните съдове са укрепени и подпомагат абсорбирането на течностите, активира се потока на лимфата и се предотвратява задържането на вода.

 

Ако смятам да си направя или съм си направила липосукция подходящ ли е Dermosonic методът за мен?

 

Dermosonic е основен метод преди и след липосукция.
 

Преди липосукция: Клиентите, които използват метода преди операция могат да очакват превъзходни резултати. Няколко приложения дават възможност мастните тъкани да бъдат по-лесно и напълно изтеглени. Ако използваме Dermosonic преди липосукция резултатите са почти 50% повече изтеглени мазнини.
 

След липосукция: Използването на Dermosonic е препоръчително, за да се избегнат страничните ефекти след операцията - образуването на бучки и сраствания.

bottom of page